Ölen 6 Orman Bakanlığı personelinin ailesine tazminat verilecek

Haber Giriş : 27 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

6 orman işçisinin ailelerine tazminat

Antalya'da dün yaşanan orman yangınında hayatlarını kaybeden 6 kişi için 36'şar milyar lira tazminat ödenecek.

AİLELERE 36'ŞAR MİLYARLIK TAZMİNAT

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde dün çıkan orman yangında şehit olan 6 kişinin ailesi, Orman Yasası'nda Meclis kapanmadan yapılan değişiklikle 36 milyar lira tazminat alacak.

Yasanın 71. maddesinde yapılan değişiklik, Ölenlerin kanuni mirasçıları ile yaşamak için gerekli hareketleri yapmaktan aciz ve hayatını başkasının yardım ve desteği ile sürdürebilecek şekilde malûl olanlara, ek gösterge dahil en yüksek devlet memuru brüt aylığının yüz katı tutarında tazminat ödenir? şekilde düzenlenmişti. Bu rakam bugünün koşullarında 36 milyar liraya denk geliyor.

NTV'nin sorularını yanıtlayan Orman Bakanı Osman Pepe ise, yardımların bununla sınırlı kalmayacağını belirtti. Pepe, ?Evlatları evlatlarımızdır. Eğitimleri dahil her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız.? diye konuştu.

ÖLEN İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ

Yangını söndürmek isterken rüzgarın yön değiştirmesi sonucu alevlerin arasında kalarak şehit olan orman çalışanlarının kimlikleri şöyle: ?Orman İşletme Şefi Orman Mühendisi Abdullah Aydın, Orman Muhafaza Memuru Mehmet Ali Güzelce, Orman Muhafaza Memuru Mesut Aranlı, Orman İşçisi Feridun Kaya, Orman İşçisi Hasan Dağhan, Orman İşçisi Mevlüt Kaplan.?

NTV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber